Workshop i september

Välkommen att göra oss sällskap på en helt ny workshop där du får ta del av de senaste teorierna kring organisatorisk kaos och hur du, din grupp och din organisation allt bättre kan hantera både ovisshet och visshet som all förändring inrymmer. Du kan läsa mer och anmäla dig på länken här:                                                                                                                 https://www.eventbrite.com/e/dealing-with-unpredictability-and-change-tickets-34122405032#

Posted in Uncategorized | Leave a comment
Posted on by Katarina | Leave a comment

Teaming – snart kan du läsa den

Efter nästan sex års författande och utveckling av koncepten för vår bok Teaming: grupputveckling i praktiken, har vi äntligen skickat in vår andra (och förhoppnigsvis sista) korrrektur till Studentlitteratur. Det börjar närma sig tryckning och release.
Bokreleasen äger rum den 23 maj, så skicka oss gärna ett meddelande om du vill få en inbjudan.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Teaming seminarium

I veckan samlades en liten skara kunder och samarbetspartners hos oss på Kornhamnstorg för vårt första inspirationsseminarium i år. Vi utforskade tillsammans vad som gör att upplevelserna av ett möte känns bra eller dåliga. Vi kopplade sedan dessa personliga erfarenheter av möten till Teaming, den utvecklingsprocess inom vilken en grupp strävar mot att bli ett effektivt team genom att medvetet och kontinuerligt använda sig av femton specifika förmågor. Innan vi berättade om de femton Teaming förmågorna så introducerade vi system centrerad fasutvecklingsteori som förmågorna bygger på. Tack till er som deltog för att ni kom och bidrog med nyfikenhet, frågor och reflektioner. Känns som vi lyckades att tillsammans börja bygga ett utforskande klimat:)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Poliserna i blickfånget

Under året har polismyndighetens genomgripande omorganisation fortlöpt. Samtidigt har medierna uppmärksammat polisen som yrkeskår, både vad gäller resursbehov, arbetsbörda och riskfyllda uppdrag. Detta inte minst som en effekt av de ökade terrodåden i europa, den för höjda terrorrisk-klassningen till nivå fyra i Sverige och den tilltagande migrationsströmmen. Även vi på Billman Engquist har i år fortsatt att, bland andra klienter, stödja många polisgrupper med yrkesrollshandledning i grupp. Vi känner oss ödmjuka för polisens utmanande uppdrag, särskilt detta år då omorganisationen tar både mycket tid och mental energi, samtidigt som de begränsade resurserna behövs lite överallt samtidigt..

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Sommartid är lekens tid

Sommartid är lekens tid, släpp fantasin loss, släpp buset loss…man kan leka i regn som i sol…. i värmebölja som i kyla…Själv lekte jag i 40 graders värmebölja i Toscana. Byggde en rebus-jakt med belöning i en främmande liten by som vi passerade i Toscana. Det blev ett sätt att uppvakta någon vi kände på födelsedagen som bodde där men som inte visste att vi passerat. Priset blev en borttappad I phone 6, (det var nog hettans fel) men det bidrog till en än mer vilsam semester. Vi önskar er en fin avslutning på semestervila med lek och välkomna att dela nyfikenheter även i arbete i Augusti med oss!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

10 Minuters Coaching workshop i Philadelphia

Kära kunder, samarbestpartners och vänner! Jag börjar nu mentalt förbereda mig för den uppenbarligen uppskattade worskhopen 10 Minuters Coaching, som jag blivit tillfrågad att leda för tredje året i rad vid SCTRI:s årliga internationella konferens i Philadelphia (21-28 mars). Workshopen kommer att hållas måndag 23 mars på eftermiddagen. Det finns ännu möjlighet att registrera sig för konferensen på www.systemscentered.com. Varmt välkommen till min workshop och till konferensen! / Katarina B.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Att vara på fel sida om tiden

Det här var temat på vårt senaste kostnadsfria seminarium som vi erbjuder våra kunder några gånger per år.
Vi tillbringade en sen eftermiddag i utforskande samtal med ett gäng ledare från olika branscher och organisationer. Vi började med en liten upplevelse baserad övning och sedan berättade vi om system centrerad teori och dess koppling till människors tendens att “resa mentalt” i tiden, vilket distraherar oss från att var här och nu i våra olika arbetsguppgifter. Vi pratade om hur man kan underlätta för sig själv och andra att komma på banan igen med hjälp av en enkel modell. Sist men inte minst, så diskuterade vi allas vår relation till dans, inspirerade av en av deltagarna som är ledare i en dansorganisation. Tack alla kära deltagare för att ni bidrog till att göra seminariet – i vårt tycke – både spännande och roligt

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kan negativa känslor vara positiva för en arbetsgrupp?

Så löd temat för vårt senaste kostnadsfria kundseminarium. Vi inledde träffen med att be våra deltagare att dela med sig av egna erfarenheter från negativa känslor i arbetsgrupper och hur dessa påverkat samarbete och arbetsresultat. Därefter redde vi ut mellan begreppen frustration – irritation – ilska och beskrev på vilket sätt det underlättar att förstå hur de här olika känslorna känns igen och uttryck genom beteende. Vi utforskade därefter tillsammans hur negativa känslor kan fångas upp i gruppen och omvandlas till funktionell arbetsenergi. Vi vill tacka alla er som deltog för era bidrag till en inspirerande eftermiddag tillsammans!

Posted in Uncategorized | 2 Comments

I morgon börjar hösten..

Och den kan bli mer av en nystart än det nya året. Kreativitet och nytänkande underlättas av ett ömsesidigt samspel mellan oss människor. När vi delar våra tankar, ideer och känslor med varandra kommer vi ofta på sånt som överraskar. Välkommen att kontakta oss om du har förslag på teman för våra två kostnadsfria höstseminarier.

Posted in Uncategorized | Leave a comment