Robinson 2020

Mellan mars och maj i år (2020) kunde man följa årets säsong av Robinson på TV4, en absolut TV favorit som lockade över en miljon tittare i Sverige. Tillsammans med 20 andra deltagare kämpade jag från dag ett för att klara mig så länge som möjligt på en öde ö någonstans på en för oss odefinierad plats i Fijis örike. Efter säsong-starten av programmet blev jag över en natt offentlig person, med mycket TV tid pga de besvärliga situationer jag genast kastades in i. Här kommer en artikel som publicerades på Linkedin strax efter att de första avsnitten visats. Det är intressant för mig som psykolog attgenom egen upplevd erfarenhet kunna konstatera hur hur väl Yvonne Agazarians fasutvecklingsteori Phases of Group Development stämmer in på grupper som finns på riktigt.

https://www.linkedin.com/pulse/att-f%C3%B6rlora-en-del-av-sig-sj%C3%A4lv-om-utanf%C3%B6rskap-och-%C3%B6nskan-billman/

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

10 Minuters Coaching nu i ny upplaga

Vi är stolta över att den tredje och omarbetade upplagan av träningsboken 10 Minuters Coaching nyss kommit från tryckeriet och nu går att beställa genom oss, eller genom bokhandlarna. Det känns extra roligt att ha uppdaterat boken eftersom vi lärt oss så många pedagogiska knep under åren som vi utbildat företag och grupper i denna geniala samtalsmetod.

Är du nyfiken att få träna dig själv och din arbetsgrupp i metoden, tveka då inte att kontakta oss. Man får räkna med två dagars utbildning, samt uppföljning/ Katarina

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Teaming finalist i ”Årets HR-bok”

Vi är så överraskade och glada att vår bok Teaming: grupputveckling i praktiken finns med bland de sju finalisterna i årets tävling. Vinnare utses i Maj.

Böckerna som nominerats till Årets HR-bok – här är hela listan

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Workshop i september

Välkommen att göra oss sällskap på en helt ny workshop där du får ta del av de senaste teorierna kring organisatorisk kaos och hur du, din grupp och din organisation allt bättre kan hantera både ovisshet och visshet som all förändring inrymmer. Du kan läsa mer och anmäla dig på länken här:                                                              

https://www.eventbrite.com/e/dealing-with-unpredictability-and-change-tickets-34122405032#

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Postat den av Katarina | Lämna en kommentar

Teaming – snart kan du läsa den

Efter nästan sex års författande och utveckling av koncepten för vår bok Teaming: grupputveckling i praktiken, har vi äntligen skickat in vår andra (och förhoppnigsvis sista) korrrektur till Studentlitteratur. Det börjar närma sig tryckning och release.
Bokreleasen äger rum den 23 maj, så skicka oss gärna ett meddelande om du vill få en inbjudan.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Teaming seminarium

I veckan samlades en liten skara kunder och samarbetspartners hos oss på Kornhamnstorg för vårt första inspirationsseminarium i år. Vi utforskade tillsammans vad som gör att upplevelserna av ett möte känns bra eller dåliga. Vi kopplade sedan dessa personliga erfarenheter av möten till Teaming, den utvecklingsprocess inom vilken en grupp strävar mot att bli ett effektivt team genom att medvetet och kontinuerligt använda sig av femton specifika förmågor. Innan vi berättade om de femton Teaming förmågorna så introducerade vi system centrerad fasutvecklingsteori som förmågorna bygger på. Tack till er som deltog för att ni kom och bidrog med nyfikenhet, frågor och reflektioner. Känns som vi lyckades att tillsammans börja bygga ett utforskande klimat:)

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Poliserna i blickfånget

Under året har polismyndighetens genomgripande omorganisation fortlöpt. Samtidigt har medierna uppmärksammat polisen som yrkeskår, både vad gäller resursbehov, arbetsbörda och riskfyllda uppdrag. Detta inte minst som en effekt av de ökade terrodåden i europa, den för höjda terrorrisk-klassningen till nivå fyra i Sverige och den tilltagande migrationsströmmen. Även vi på Billman Engquist har i år fortsatt att, bland andra klienter, stödja många polisgrupper med yrkesrollshandledning i grupp. Vi känner oss ödmjuka för polisens utmanande uppdrag, särskilt detta år då omorganisationen tar både mycket tid och mental energi, samtidigt som de begränsade resurserna behövs lite överallt samtidigt..

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Sommartid är lekens tid

Sommartid är lekens tid, släpp fantasin loss, släpp buset loss…man kan leka i regn som i sol…. i värmebölja som i kyla…Själv lekte jag i 40 graders värmebölja i Toscana. Byggde en rebus-jakt med belöning i en främmande liten by som vi passerade i Toscana. Det blev ett sätt att uppvakta någon vi kände på födelsedagen som bodde där men som inte visste att vi passerat. Priset blev en borttappad I phone 6, (det var nog hettans fel) men det bidrog till en än mer vilsam semester. Vi önskar er en fin avslutning på semestervila med lek och välkomna att dela nyfikenheter även i arbete i Augusti med oss!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

10 Minuters Coaching workshop i Philadelphia

Kära kunder, samarbestpartners och vänner! Jag börjar nu mentalt förbereda mig för den uppenbarligen uppskattade worskhopen 10 Minuters Coaching, som jag blivit tillfrågad att leda för tredje året i rad vid SCTRI:s årliga internationella konferens i Philadelphia (21-28 mars). Workshopen kommer att hållas måndag 23 mars på eftermiddagen. Det finns ännu möjlighet att registrera sig för konferensen på www.systemscentered.com. Varmt välkommen till min workshop och till konferensen! / Katarina B.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar